Tuesday, October 18, 2011

SEM 1: UiTM SEGAMAT????

SEGAMAT? Dekat mana? Best tak? Seram tak? Itulah persoalan yg muncul bila dapat surat tawaran sambung berlajar dari UiTM. Bila dpt tahu tmpt tu kat johor lega la sikit sebab ingatkan dekat je tp mkn masa 3 jam untuk smpi tue. Pergghhh…. Sebenarnya saya adalah org ke 2 dlm family besar sblh ayah yg dpt study kat situ.. 1st cousin laki saya tp time zaman dahulu kala… jarak umur kami sgt jauh maknenye dah lama sungguh la dia meninggalkan segamat.  so, g lah risik2 kat dia. Then die kata segamat ok tp dalam hutan la… nak g pekan susah & jauh la sikit (time tue la). OK… tiba masa untuk saya berangkat.. sedih pisah ngan family. 2nd time jauh ngan family (1st PLKN@sematan,s’wak).


Kehidupan di segamat tidaklah seburuk yg dikhabarkan. ok what. Kampus dalam taman(hutan la) tp best sebab mmg segar pagi2 kat segamat (SEGAR AMAT). Roommate sye ada sorg je. Nama dia Zaty, tu la peneman g toilet, beli mkn dll.


nie la die Zaty (roommate part 1 n 2)

Sem 1 kena buat pe? Perkara wajib bg pelajar semester 1 adalah kokurikulum. Saya masuk Kesatria Negara (apa ni)… mcm KRS kat skolah dlu… kne kawad tp aku pandai cr alasan x nak kawad(sakit la)… so terlepas dr kawad smpi final exam pun x kawad tp still dpt A tau…




Time dekat kelas tue biasa2 je. Baru masuk kan, so byk main(bkn slalu). kekawan pun baik2. kat asrama pun ok. Ada ayu, ruby, adda, ezzati n ramai la. Ktrong lepak kat bilik ayu smpi mlm. Tgk movie. Tidur ramai… banyak la bendegle ktrong wat time tue… best time nie…   




tp semua nie tinggal kenangan kita bersama. kita belajar sama2. kongsi nota. ilmu yang ada. kenangan ini tetap semadi selamanya... 


No comments:

Post a Comment